Boken - en gammal företeelse som står sig!
Att definiera en bok är inte enkelt men lite slarvig var de första böckerna en typ av rullar. Ungefär så kan man se vissa e-böcker. Cirkeln är alltså sluten men med lite elektronik i dagens läsekonst.

Gutenberg kom emellan och tryckte böcker ca 1450 men långt innan dess gjordes andra typer av böcker men med betydligt svårare duplicering.

Dagens böcker behöver inte så mycket förklaring. Däremot kan man poängtera att det är skilnad mellan mobiltelefoner / surfplattor och läsplattor. Läsplattorna görs med en strömsnål teknik och en displayteknik som bara drar ström när den byter sida. Även den kan vara bakgrundsbelyst och går att läsa i såväl ljus som mörker.

För själva presentationen (display och inmatning) finns plats för ny teknik men själva lagringstekniken i minneskretsar har kommit långt. Det gör att man idag kan säga att e-boken kommit för att stanna och vara ett komplement till vanliga böcker. De har ju många fördelar. Dessutom är den skön att hålla i och gör sig bra i en bokhylla. Tillvaron färgas med vackra bilder men lika mycket med det goda, skrivna ordet i form av en bok.
Bokförlaget Retone
Bokförlag, bok, böcker och utgivning av böcker.

 Retone bokfölag. Ett bokförlag som sätter fantasi, avkoppling och kvalitet för läsaren i de böcker vi ger ut som bokförlag.
retone
Uppdaterad: 2018-11-23
Valmeny för förlaget Retone
Välj undersidor - klicka:
Tillbaka till sida 1
Beställ din bok i Webshoppen
- av privatpersoner / företag
- av bokhandel
- BOKNYHETER!
- Hur vi arbetar
- Författaren i centrum
- Bokhandeln vår styrka
- Press och media
- Kollegor konkurrenter
- Kontakta oss på Retone
- Bok - eBok - Ljudbok
- Teknik och framtid
- Bokens historia
- Att läsa en bok
- Grammofon Retone
- Till sist
- Manus, förslag, texter och idéer
Bokens och böckernas historia.

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.
Vi är ett text- och bokförlag med tonen lagd på förlag där vi förlägger framtänkta berättelser. Retone är namnet.

Vi tycker om det skönlitterära där fantasin kommer i rullning liksom havets outsinliga dyningar. Välkomna till oss - det moderna och seriösa bokförlaget Retone.

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.