Boken? Har den någon framtid bland eböcker, mp3 osv?
Läsandet, bokens och bokförlagens framtid? Flera intressanta frågeställningar om hur vi kommer att leva och ryckas med i framtiden. Att läsa är inte någon självklarhet. Många datorspel lockar på den begränsade fritid vi har. Ändå läser vi mycket på bildskärmar och stannar gärna upp vid bokhandelns skyltning. Intresset för att läsa finns där men det är upp till oss förläggare att anpassa oss efter hur  våra läsare vill leva. Livsstil är något föränderligt.

Även idag märker man att ungdomar gärna vill hålla i en rejäl pappersbok även om surfplattans bokläsare är bekväm att ha med sig på resor, i bussen, spårvagnen eller sängen. Visst är det en fördel om man somnar och får en 200 grams läsplatta i ansiktet mot en 2 kg bok? Men en riktigt bra bok somnar man inte ifrån så det är kanske en ointressant frågeställning.

Att få boken uppläst för sig med en nyanserad och inlevelseskapande röst är definitivt en upplevelse i sig självt. Dessutom är det bekvämt idag när de flesta ändå bär med sig en mobiltelefon som har förmågan att även fungera som bokläsare eller uppläsare. Men, varför måste man välja. Kan inte morgondagens bok vara en kombination? Tillvaron färgas med vackra bilder men lika mycket med det goda, skrivna ordet i form av en bok.
Bokförlaget Retone
Bokförlag, bok, böcker och utgivning av böcker.

 Retone bokfölag. Ett bokförlag som sätter fantasi, avkoppling och kvalitet för läsaren i de böcker vi ger ut som bokförlag.
retone
Uppdaterad: 2018-11-23
Valmeny för förlaget Retone
Välj undersidor - klicka:
Tillbaka till sida 1
Beställ din bok i Webshoppen
- av privatpersoner / företag
- av bokhandel
- BOKNYHETER!
- Hur vi arbetar
- Författaren i centrum
- Bokhandeln vår styrka
- Press och media
- Kollegor konkurrenter
- Kontakta oss på Retone
- Bok - eBok - Ljudbok
- Teknik och framtid
- Bokens historia
- Att läsa en bok
- Grammofon Retone
- Till sist
- Manus, förslag, texter och idéer

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.
Vi är ett text- och bokförlag med tonen lagd på förlag där vi förlägger framtänkta berättelser. Retone är namnet.

Vi tycker om det skönlitterära där fantasin kommer i rullning liksom havets outsinliga dyningar. Välkomna till oss - det moderna och seriösa bokförlaget Retone.

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.
Framtiden för böcker?