Att läsa en Bok med stort B!
Det är inte alltid så enkelt som det låter att läsa en bok. Är man liten så värdesätter man mycket bilder annars känns den tung. Är man vuxen kan det var skönt att boken tar en med på en vandring som är spännande, inspirerande, avkopplande, känslomässig eller varför inte utvecklande. Fantasin får ofta en extra sporre. Inte alls lika tillrättalagd som en film är utan låter läsaren formera tankarna själv.

Så långt är det enkelt men när och var läser man? Jag har en bakant som ofta åkte kommunalt och utnyttjade tiden till att läsa. Han åkte från B till C men slutstationen var D. Hur många gånger hörde jag honom inte beklaga sig för att han hamnat på just slutstationen och på så sätt missat en del av sin arbetsdag. Det är lätt att leva sig in i boken.

En annan bekant läste ofta i sängen. Så är det nog många av oss som gör. Att få bra ljus är väl inga större problem med dagens behändiga LED-lampor. Men, ska man ligga på vänster sida, på mage, på höger sida eller på rygg. Denna bekant låg oftast på rygg och kom ibland med stora sår på näsan eller fläskläpp på överläppen. Samtidigt ville han ju inte erkänna att han somnat ifrån boken och teg om saken. Här fick han dåligt rykte för att han råkat i slagsmål och några trodde till och med att han fått sig en smäll av sin hustru. Kanske man inte ska läsa tunga böcker i sängen.

Att sluta läsa känns trist men samtidigt måste man lösa problemet innan saker och ting inträffar. Att läsa tidningar är inget vi i bokbranschen rekommenderar men det måste medhållas att det kan ha sina fördelar. Mjukt lägger den sig över ögonen.

Att producera böcker med lättare papper eller gasfyllda pärmar kan vara en lösning. Ett snöre till en krok i taket fungerar inte. Jag har provat själv men när man somnar smäller boken ihop. Inte bra.

Olika läsplattor och e-böcker är forfarande inte optimalt om man somnar. Att tänka en egen bok är nog en klurig lösning men det är troligt att det aldrig blir något slut.

Vi får arbeta vidare mot den perfekta sängläsningen och under tiden rekommenderas att ligga på sidan. Höger eller vänster sida? Lite valfrihet är bra att det finns. Prova gärna och hör av dig om du hittar några kluriga och bra förslag.
 Tillvaron färgas med vackra bilder men lika mycket med det goda, skrivna ordet i form av en bok.
Bokförlaget Retone
Bokförlag, bok, böcker och utgivning av böcker.

 Retone bokfölag. Ett bokförlag som sätter fantasi, avkoppling och kvalitet för läsaren i de böcker vi ger ut som bokförlag.
retone
Uppdaterad: 2018-11-23
Valmeny för förlaget Retone
Välj undersidor - klicka:
Tillbaka till sida 1
Beställ din bok i Webshoppen
- av privatpersoner / företag
- av bokhandel
- BOKNYHETER!
- Hur vi arbetar
- Författaren i centrum
- Bokhandeln vår styrka
- Press och media
- Kollegor konkurrenter
- Kontakta oss på Retone
- Bok - eBok - Ljudbok
- Teknik och framtid
- Bokens historia
- Att läsa en bok
- Grammofon Retone
- Till sist
- Manus, förslag, texter och idéer
Att läsa en god bok

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.
Vi är ett text- och bokförlag med tonen lagd på förlag där vi förlägger framtänkta berättelser. Retone är namnet.

Vi tycker om det skönlitterära där fantasin kommer i rullning liksom havets outsinliga dyningar. Välkomna till oss - det moderna och seriösa bokförlaget Retone.

 Boken eller böckerna ger oss en helt ny syn på världen tack vare författaren.