Retone bokfölag. Ett bokförlag som sätter fantasi, avkoppling och kvalitet för läsaren i de böcker vi ger ut som bokförlag.

 Tillvaron färgas med vackra bilder men lika mycket med det goda, skrivna ordet i form av en bok.

Välj undersidor - klicka:

 

Tillbaka till sida 1

 

Beställ din bok i Webshoppen

 

- av privatpersoner / företag

 

- av bokhandel

 

 

 

- BOKNYHETER!

 

 

 

- Hur vi arbetar

 

- Författaren i centrum

 

- Bokhandeln vår styrka

 

- Press och media

 

- Kollegor konkurrenter

 

- Kontakta oss på Retone

 

 

 

- Bok - eBok - Ljudbok

 

- Teknik och framtid

 

- Bokens historia

 

- Att läsa en bok

 

 

 

- Grammofon Retone

 

 

 

- Till sist

 

Bokförlag, bok, böcker och utgivning av böcker.

De flesta böcker ser tämligen lika ut. En pärm, hård eller mjuk, med ett antal blad där texten beskriver något, mjukt eller hårt. Men det är nästan ofattbart vilka känslor, kunskap och tankar dessa ord i en knippe papper kan förmedla.

 

Idag pratas det mycket om framtidens böcker och hur boken kommer att se ut. En mjuk bildskärm man kan rulla ihop och ha med sig på bussen? En mobiltelefon där man har en knapp för att vända blad? En syntetisk röst som verklighetstroget läser upp det skrivna ordet? En bok med pärmar och papper som idag? Eller....???

 

Egentligen är alla dessa tankar onödiga. Författandet är en konst som går i generationers arv och förmedlandet av tankar och kunskap kommer att bestå. Vi som tycker om böcker säger det egentligen när vi menar att vi tycker om den goda kommunikationen. Det är således innehållet som är det viktiga. Innehåll förmedlas via text men även tal osv. Den nya tekniken ger alltså många olika spridningsmöjligheter. Ett bokförlag är alltså inte längre bara ett bokförlag.

 

 

Vi är ett bokförlag med tonen lagd på förlag där vi förlägger det diktade ordet. Retone är namnet.

 

Vi tycker om det skönlitterära och där fantasin kommer i rullning liksom havets outsinliga dyningar. Välkomna till oss – det moderna och seriösa bokförlaget Retone.

Boken!

Att läsa en god bok

retone